Apfelstrudel van de BAR-Organisatie

Ingezonden door Perry Pieters

Beschrijving

Ook de heer Perry Pieters van de BAR-Organisatie is op de Duitse tour gegaan met de KONDAR appels. Het bracht hem namelijk weer terug naar zijn skivakanties in Oostenrijk. Nadat Perry zelf de strudel had klaar gemaakt was hij zo lekker dat ze hem helemaal hebben opgegeten en wij dus niet hebben kunnen proeven. Maar dat mag de pret niet drukken, want gelukkig hebben we het recept nog.

 

Apfelstrudel

Schil de appels en snij deze in kleine blokjes. Snij vervolgens de ontbijtkoek in kleine blokjes. 

Doe de appels en de ontbijtkoek in een kom samen met de citroensap. 

bestrijd het filodeeg met olie. Als je dat hebt gedaan leg je een nieuw vel filodeeg erop en zo herhaal je dit tot 4  lagen. Maak een lange rol door 2 vellen naast elkaar met overlap.

De rest van de ingrediënten in een kom en dit door elkaar roeren. Zorg ervoor dat je niet te veel vocht gebruikt.

De randen smeren met eigeel om het vast te plakken. Vulling beetje link van het deegplaatsen

Oprollen en vastplakken, inclusief de zijkanten. Bestrijken met eigeel. De naad naar beneden op de plaat.  Plaats de bakplaat in het midden van de oven ongeveer 30 minuten.

Serveer het met slagroom en ijs en eventueel poedersuiker; Eet smakelijk!

Details
  • Ingrediënten:
  • - Bakpapier
  • - 8 vellen filodeeg
  • - Zonnebloemolie
  • - 3 KONDAR appels
  • - Citroensap of halve limoen
  • - 50 gram ontbijtkoek
  • - 40 gram bruine suiker
  • - Kaneelpoeder
  • - 30 gram rozijnen
  • - Slagroom + Slagroom- of vanille ijs
  • - Poedersuiker