Café Petersberg Arnhem

Where everybody knows your name

Beschrijving

Café Petersberg in Arnhem, ook wel bekend als het KONDAR café. Een echte Arnhemse stamkroeg waar een ouderwets 'Cheers' gevoel heerst. De altijd vriendelijke kasteleins vader Theo en zoon Robert. De vaste klanten aan de bar. Het lijkt wel of de makers van Cheers er hun inspiratie opgedaan hebben. Er is zowel een carnavalsvereniging (De Molshopen) als een biljartvereniging actief.

We kwamen er terecht omdat Yvonne er naast woonde. Het café is in 1926 gebouwd in de Amsterdamse Schoolstijl en het heeft een bijzondere uitstraling. Het pand heeft twee ronde torens, die worden bekroond met smeedijzeren ornamenten. Een leuke wetenswaardigheid is dat de ronde onderkanten van de torens net na de bouw fungeerden als heren- en dames-wc voor de bezoekers van het café. Eén van deze ruimtes is nog in tact en wordt tijdens de carnaval gebruikt voor de muntenverkoop (Yvonne heeft er vorig jaar nog uren in gezeten). 

 

Met ingang van 1 januari 2019 is er een einde gekomen aan een tijdperk. De Petersberg is gesloten. We zullen altijd met veel liefde terugdenken aan deze plek. Hier is geen tweede van! Robert, Theo, Emmy en Samira; bedankt!

 

Details
  • Gezellig Arnhems buurtcafé
  • Gratis bitterballen