Gemeente Vlaardingen | Deelname van Marjan van Straten

Appelflap bakjes

Beschrijving

De jaarlijkse appelbakwedstrijd van KONDAR kon ook de gemeente Vlaardingen niet aan zich voorbij laten gaan. Dit jaar kwamen de appels in een mooie tas met een specifieke opdracht, flappen bakken. De inzending vanuit de gemeente Vlaardingen komt van Marjan van Straten. Omdat zij gewone appelflappen een beetje saai vindt, besloot zij haar eigen draai aan het recept te geven door er appelflap bakjes van te maken. Benieuwd naar het recept? Kijk snel hieronder voor het recept.

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in. Knip van bakpapier kleine strookjes die in het muffinvormpje passen en een stukje uitsteken zodat je ze straks makkelijker uit de vorm krijgt.

2. Schil de appels, snij deze in kleine stukjes en meng het samen met de kaneel, suiker en rozijnen.

3. Rol het bladerdeeg uit en snij het in 9 stukjes.

4. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de muffinvorm. Druk het deeg voorzichtig aan, zodat je een mooi bakje krijgt. prik wat gaatjes met een vork in de bodem.

5. Meng de spijs met de banketbakkersroom en schep een lepel hiervan op de bodem van het bakje.

6. Schep het appelmengsel in de bakjes, druk een beetje aan.

7. Kluts het ei en smeer het onbedekte bladerdeeg in met ei. Strooi nog een klein beetje suiker over het deeg.

8. Plaats voor 15 tot 20 minuten in de oven. Dek de vormpjes daarna af met een aluminiumfolie en bak nog 10 minuten in de oven, zodat ook de onderkant van de vormpjes ook goed gaar wordt.

9. Haal uit de oven en verwijder de bakjes voorzichtig uit de muffinvorm. Voor het presenteren kan je de bakjes in een muffinvormpje plaatsen.

 

Details
  • Ingrediënten:
  • - Vers bladerdeeg op rol
  • - 3 KONDAR appels
  • - 75 gram amandelspijs
  • - 75 gram banketbakkersroom
  • - 2 eetlepels suiker
  • - 2 eetlepels kaneel
  • - Handje rozijnen
  • - 1 ei
  • - Muffinbakvorm