De Duitse Apfeltorte vanuit de GBLT

Ingezonden door Sandra de Lange

Beschrijving

Zoals Sandra in haar mail al aangaf; "Die appels van KONDAR brengen je op de gekste ideeën, appelsoep, appellasagne, appelsalade, maar toch ook een appeltaart".
Maar toch heeft deze 'appeltaart' een buitenlands tintje. De bodem van taart komt namelijk uit Duitsland. Toch handig als je dan vlak bij de grens woont.
Ook eens zo'n zin in een Duitse apfeltorte? Je zult er misschien een stukje voor moeten rijden, maar het zal het vast waard zijn. Hier volgt in elk geval het recept:

Apfeltorte


De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. 

De bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout eigeel en eiwit, melk, en roomboter mengen. Van alle ingrediënten een glad deeg kneden en even in de koelkast laten afkoelen. iets meer dan 1/3 van het deeg uitrollen en de bodem van een springvorm van 26 cm bekleden. Met een vork gaatjes prikken. Bodem 15-20 minuten bakken.

De 50 gram rozijnen wellen en de appels schillen en in kleine stukken snijden met de sap van de citroen. De suiker, gemalen kaneel en de rozijnen onder af en toe roeren (garen/stoven). Daarna iets af laten koelen. De appelvulling laat zich ook goed invriezen.

Met een deel van het deeg een rand van ongeveer 3 cm hoog maken om de zijkant van de springvorm te bekleden. De springvorm met de appelvulling vullen. De rest van het deeg uitrollen om de taart mee af te dekken. Eigeel en melk mengen en de taart bestrijken en met een vork gaatjes prikken. Taart nog 20 - 30 minuten bakken.

Eet smakelijk!

Details
  • Ingrediënten
  • Voor het deeg
  • - 300 gram bloem
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 100 gram suiker
  • - 1 pakje vanillesuiker (eventueel)
  • - Snufje zout
  • - 1/2 eigeel, 1 eiwit
  • - 1 el melk
  • - 150 gram roomboter
  • Voor de appelvulling
  • - 50 gram rozijnen
  • - 2 kilo KONDAR appels
  • - 1/2 sap van citroen
  • - 50 gram suiker
  • - 1/2 tl gemalen kaneel