Stephan Sak (gemeente Nijmegen) gaat de uitdaging aan!

De tweede inzending vanuit de gemeente Nijmegen

Beschrijving

Hierbij de inzending van Stephan Sak, werkzaam bij de gemeente Nijmegen. Hij heeft geprobeerd een originele smakelijke variant te maken van een flap. Hij is zelf heel erg tevreden met het resultaat. het was naar zijn zeggen: "Smakelijk en verrassend".
Aan ons (iedereen die dit recept aanspreekt) de uitdaging om dit recept na te maken en te proeven. 

Namens Stephan Sak; heel veel plezier met het bakken, maar vooral met het proeven.

- Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereiding puree
Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en kook ze gaar in water.
Draai de aardappel in een keukenmachine of met een staafmixer en voeg de kookroom aan toe.
Voor de magere variant voeg 1 ei toe in plaats van de kookroom.
Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bereiding appel
Was de appel goed en snijdt de appel in dunne plakjes.

Bereiding zuurkool
Laat de zuurkool uitlekken en zet het vervolgens een halve dag in peren- of appelsap. Opnieuw uit laten lekken.

Bereiding bacon
Bak de bacon uit en leg het op keukenpapier.

Bereiding ei
Breek het ei en klop het vervolgens los.

Bereiding flap
Ovenplaat bekleden met bakpapier, leg het bladerdeeg onder op het papier en smeer het in met het geklopte ei. Verdeel de puree over het bladerdeeg zijkanten vrij laten voor het sluiten. (Tip: verwijder papier onder het bladerdeeg).

Verdeel de plakjes bacon en de zuurkool (naar gelieve) op het bladerdeeg en sluit af met de plakjes appel. Sluit de flap voor de helft dicht, de bovenkant blijft gedeeltelijk open. Smeer de flappen in met het eigeel. Bak de flappen 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Lekker als hartig lunch gerecht of als onderdeel van de avond maaltijd.

 

Smakelijk eten !

Details
  • Benodigde ingrediënten:
  • - 4 plakken bladerdeeg
  • - 1 appel
  • - 250 gram zuurkool
  • - 2 eieren
  • - peper
  • - zout
  • - nootmuskaat
  • - 4 plakken bacon
Download meer informatie