Ellen Paalman wist wel raad met de appels van KONDAR!

Appelflap cadeautjes bij de Belastingsamenwerking Oost-Brabant

Beschrijving

Volgens Ellen Paalman is december de maand die om twee dingen bekend; eten en cadeaus. Bij de BSOB hebben ze de ideale combinatie gevonden van beide elementen. Vol trots presenteren zij de appelflap cadeautjes!
Benieuwd na het recept? Kijk dan snel hieronder.

Waar begin je mee?

Voordat je kan beginnen met het maken van de flapjes, zorg je dat de oven voorverwarmd is en het bladerdeeg ontdooit is (duurt ongeveer 10 minuten). terwijl de over opwarmt en het bladerdeeg ontdooit, kan je verder met de vulling. Schil daarvoor de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelstukjes in de mengkom en bestrooi ze naar smaak met kaneel, suiker en 17e eeuwse koekkruiden. Als je het lekker vindt, kan je er ook rozijnen of krenten doorheen mengen.

Hoe maak je de cadeautjes?

Leg het bladerdeeg in de muffinvorm en laat de hoekjes mooi uitsteken. Vul het bakje met een schepje banketbakkersroom en een flinke schep appelstukjes. Vouw daarna de hoekjes bij elkaar en draai het bovenste puntje even rond en vouw het om. Zorg dat het geheel goed dicht zit, anders loopt de appel eruit tijdens het bakken. Op deze manier vul je de twaalf muffinvormpjes. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het los geklopte ei en strooi er een beetje suiker over.

Nu kan je de cadeautjes gaan bakken..

Bak de appel cadeautjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal ze vervolgens uit de muffin vorm en zet ze nog even 10 minuten terug in de oven op een bakrooster met het bakpapier erop. Zo kan de onderkant ook mooi goudbruin worden. Laat ze vervolgens afkoelen op het bakrooster.


Eet smakelijk!

Details
  • Ingrediënten
  • - 12 plakken roomboter bladerdeeg
  • - 8 fris zure appels
  • - 5 theelepels kaneel
  • - 4 eetlepels suiker
  • - 1 ei
  • - Banketbakkersroom (aanmaken zie verpakking)
  • - Krenten en/of rozijnen naar smaak
  • - 1 eetlepel 17e eeuws koek kruiden en naar smaak een snufje extra;
  • * 8 eetlepels kaneel
  • * 7 eetlepels nootmuskaat
  • * 2 eetlepels kruidnagel
  • * 1 eetlepel gember poeder
  • * 1 eetlepel kardemom
  • * 1 eetlepel witte peper
  • * 1 eetlepel venkelzaad of koriander