Appeltaart uit de Ronde Venen

Ingezonden door René Driehuis

Beschrijving

René Diehuis is ook een van de kandidaten die zijn recept heeft toegestuurd. Ditmaal komt het recept uit de gemeente De Ronde Venen.

Zoals René het zelf omschrijft; een verrukkulukke appeltaart. Heb je nu zelf trek gekregen, hier volgt het recept:

Appeltaart uit de Ronde Venen:

Allereerst schil je de appels. Ik heb ongeveer 16-18 appels gebruikt.

Snij de appels in dunne plakjes en doe ze in een grote schaal.
Als alles geschild is, doe dan de pot boerenjongens bij de appels, samen met de kaneel en de abrikozenjam. De hoeveelheden kaneel en jam? Ach, kijk zelf maar.

Roer dit goed door elkaar en laat even lekker staan. Dan kan alles goed intrekken.

Daarna kun je het deeg voor de bodem en bovenkant maken. Ik neem daarvoor altijd 2 pakken appeltaartmix van de Appie. Bedek de bodem van de ovenplaat en vergeet de opstaande randjes niet.

Als de bodem klaar is (hiervoor heb je iets meer dan 1 pak nodig) strooi dan een laagje paneermeel op de bodem. (dit doe je om het vocht dat uit de appels komt niet in de bodem te laten dringen). Leg hierop het appelmengsel en verspreid het goed (niet teveel vocht meenemen). Op de mengsel strooi je dan weer de cashewnoten.

Tenslotte maak je met het laatste deeg een rooster over het appelmengsel heen, of je leeft je uit en zet er bijv. een naam op.

Dit alles dan 60 minuten in de oven op 175 klein nulletje grote C en je hebt een heerlijke appeltaart.

Eet smakelijk !!

Details
  • Ingrediënten
  • - 16/18 appels van Martin
  • - Abrikozenjam
  • - Kaneel
  • - Cashewnootjes (ongebrand/ongezouten)
  • - Paneermeel
  • - Deeg ( 2x appeltaartmix Albert Heijn)