Gefeliciteerd Irma Smak!

De gemeente Amstelveen gaat er met de titel vandoor!

Beschrijving

Na lang beraad van onze appelactie commissie is het besluit dan toch gemaakt. Ook dit jaar was het weer spannend om een besluit te moeten nemen na alle lekkere inzendingen. 

De gemeente Nijmegen maakte het ons dit jaar ook weer erg moeilijk. Dit jaar ook weer twee heerlijke variaties op het gebied van appelflappen. De herfstflappen met stoofpeertjes en de hartige herfstflappen met zuurkool en spek. Beiden inzendingen zijn echt de recepten om eens te proberen met de feestdagen. Het water liep ons nog net niet in de mond, zeker een aanrader om deze eens te proberen! Hierbij willen we de gemeente Nijmegen bedanken voor jullie deelname en de genomen moeite om deze heerlijke recepten met ons te delen.

 

Ook de gemeente Vlaardingen liet dit jaar van zich horen. Zij hebben een recept bedacht van de appelflap bakjes, het is relatief te vergelijken met het traditionele recept van de appelflap. Maar de uitstraling en de smaak daarentegen zijn weer met een twist. Daarnaast ziet het er heel feestelijk uit, echt iets voor de feestdagen! Ik kan het ook iedereen aanraden om deze een keer te maken. Ook willen we hierbij de gemeente Vlaardingen bedanken voor hun inzet en bedanken voor dit mooie en vooral lekkere recept.

 

Dan waren er nog de appelflap cadeautjes van de BSOB Organisatie. Ook een verrassende flap, een hele leuke variatie op de traditionele appelflap. We vinden dit ook zeer origineel en zoals de naam eigenlijk ook al aangeeft, een cadeautje. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke snack tijdens de koffie op 1ste of 2de kerstdag. We danken de BSOB voor dit leuke en originele recept. Ben je nu zelf ook benieuwd geworden naar dit cadeautje, kijk dan snel even verder op onze site!


Maar welk recept er dit jaar toch wel degelijk uitsprong was de inzending van de gemeente Amstelveen! Je zou bijna zeggen; Het zit hem in de naam; Irma Smak van harte gefeliciteerd met het winnen van de kookworkshop! Het was een echte appelflap maar dan met de heerlijke smaak van walnoten, crème fraîche en chili! Dit was echt een overweldigende smaak combinatie en zal het ook zeker goed doen tijdens de feestdagen.  

We wensen iedereen die heeft deelgenomen aan de KONDAR Appelactie hele fijne feestdagen en een heel mooi, gezond en gelukkig 2019!

 

Details
  • - Winnaar 2018
  • - Irma Smak; Gemeente Amstelveen
  • - Hartige appelflap!